close
DSC_0821

I torsdags var jag och Ralph på en hejdundrande dejt vi sent kommer att glömma – både rolig musikal och middag med Helga. Häng med!

Jag tog några bilder på den vackra teatern innan vi gick och käkade. 

Vi valde mysiga Nobis hotell för middag.

Älskar lokalen men även maten och stämningen. Det positiva med Nobis Bistro (ligger inne i hotellet) är att det är mycket billigare än grannkrogarna, det är snabb service och sen ligger det väldigt centralt. 

En annan rolig grej var att Helga joinade för middagen. Hon jobbar på EY och har lååååånga dagar och mycket jobbresor, skönt att höra att det inte är bara Ralph som jobbar så mycket. Kul att passa på att ses!

Hej Hej på er<3

The book of mormon

Och nu till kvällens magiska musikal, The book of mormon på China teatern. Musikalen är en amerikansk komedi kan man säga, där man satsat på otroliga dansnummer och satirisk religionskritik. Kanske lite väl grovt språk för min smak men det vägs upp av dansen, humorn och rekvisitan.

Så vad handlar den om? Två missionärer från mormonkyrkan sänds till Uganda för att omvända människor som är drabbade av både kriminalitet, aids och fattigdom. De har 0 koll på Uganda och tror att landet är som filmen Lejonkungen. Under musikalens gång kan man se att de misslyckas med sitt uppdrag och det är det som är det roliga. Radarparet, alltså missionärerna, heter Äldste Price och Äldste Cunningham, och de verkar som humorduon i musikalen. Price, som tar sitt uppdrag på största allvar, tvingas vara med kollegan Cunningham, som egentligen inte har så stor koll på religionen. Det ironiska är att Price INTE lyckas omvända byborna utan Cunningham – han som egentligen inte har så stor koll på religionen.

Det som är lite extra speciellt i det här fallet är att det är första landet i världen som sätter upp pjäsen på ett annat språk än engelska. Om man vill se de engelskspråkiga, prisbelönta versionerna finns de både på Broadway (där den gått året om sedan 2011) och i West End (2013). 

Huvudbudskapet i musikalen handlar om mormonhistorien, kulturkrockar och hur det kan bli när man inte ifrågasätter tro, utan blint börjar tro på någonting. 

Jag och Ralph var helt nollställda inför musikalen men vi blev snabbt förälskade. Linus Wahlgren och Per Andersson, är briljanta på scen och speciellt Per Andersson som tar upp musikalhumor till en ny nivå. Det är proffsigt, visuellt vackert och dessutom politiskt o-korrekt. Man driver med religion, kulturer, politik och aids – befriande faktiskt. Jag skrattade så jag grät och även Ralph. Han förstod 90% av föreställningen för det var avskalad svenska där de flesta budskap bars fram av musiken och sångerna. Kul kuriosa: Vi satt bredvid Magnus Uggla som också skrattade gott. 

Det är första gången jag och Ralph går på musikaldejt och vi fick verkligen mersmak. Att först äta gott för att sedan gå på musikal ger ett minne för livet.

Här kan ni köpa biljetter och skynda, skynda, man kan få biljetter från 295 kr. 

Biljetter: Om man bokar biljetter online, kommer biljetterna direkt till inkorgen.

Längd: 2 timmar och 30 minuter men tiden flyger fram.

Skaparna bakom musikalen: Skapad av South Park-grundarna Trey Parker och Matt Stone. 

Hashtags book of mormonchina teaternmusikalshowtic
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar