close
header

NĂ€r vi var i Grekland valde vi att Ă€ta en lite mer flott middag pĂ„ Lindos Blu Hotel & Suits, som lĂ„g fantastiskt vackert pĂ„ en sluttning vid stranden. Det var ett “vuxenhotell”, vĂ€ldigt elegant med stjĂ€rnklass-service och kĂ€nslan var mer att vi var pĂ„ ett stjĂ€rnhotell i en storstad istĂ€llet för i en pittoresk smĂ„stad med vita fasader. En stor kontrast mot det annars sĂ„ pittoreska, mysiga och enklare Grekland som jag tidigare sett. 

Eftersom vi sÀllan gÄr och och Àter fina middagar i Stockholm, Àr det desto roligare att göra det nÀr vi Àr utomlands. SjÀlvfallet dras jag till det som har det lilla extra och dÄ Àr det bara research som gÀller. Det hÀr stÀllet valde vi efter lite googlande, en check pÄ TripAdvisor och en recensions-lÀsning. 

HÀr ser ni Vlicha-bukten. 

Vissa sviter hade privat bubbelpool vid sitt rum..

Vackert med olika nyanser av blÄtt..

Ralph kĂ€nde sig nĂ€stan lite “underklĂ€dd” i den snofsiga miljön med sin pikĂ© och sneakers, men det funkade pĂ„ hĂ„ret. HĂ€r var det lite mer dressat till middagen som gĂ€llde. 

Innan middagen drack vi ett glas grekiskt bubbel i cocktailbaren som hade en hisnande utsikt över vattnet. Baren bjöd pÄ mjuka soffor med en skandinavisk kÀnsla, mysjazz och kvinnor med klackar.

Middagen intogs pÄ gourmetrestaurangen 5 Senses. Tjusiga, grekiska delikatesser i en vÀldigt klassisk miljö och med panoramautsikt över medelhavet. TÀnk er vita, stÀrkta dukar, höga vaxljus i exklusiva ljusstakar och avancerad servettvikning. Servitörerna hade kostym och bugade sig (!)  Liknande upplevelse var mÄnga Är sen jag hade. 

Ett glas bubbel till, varför inte….

Rykande, fÀrskt bröd..

Kockarna kom ut dÄ och dÄ och förklarade vad det var vi Ät..

HÀr ser ni en magisk tomatrisotto, tyvÀrr kommer jag inte ihÄg exakt innehÄllet i alla rÀtter men bilderna fÄr tala för sig. 

Mer romantiskt Ă€n sĂ„ hĂ€r kan det vĂ€l inte bli…

Chokladdessert deluxe, Ä L S K A D E!

Det allra, allra bÀsta med detta stÀlle var utsikten och vackra vyer sÄg man vart man Àn vÀnde sig.

Hashtags electragreklandhotelllindoslindos blu luxury hotel
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

LĂ€mna en kommentar