close
DSC_0136

I måndags presenterade fransmannen Frédéric Brochet nya årgången av Brochet Réserve Sauvignon Blanc 2017, och så fick vi provsmaka dessertvinet Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015. En underbart trevlig stund där vi fick lyssna på storyn om Brochet (vinmärket). Provningen hölls i Bulthaups showroom och vi fick även lyssna på Bulthaups VD som berättade om de fina köken. Där huserar även världskända köksleverantören La Cornue. Fantastiska lokaler och urgott vin, kan en måndag bli så mycket bättre?

Vi började med Brochet Réserve Sauvignon Blanc 2017. Efter en klunk vet du att det är sauvignon blanc i glaset.

Grönt, krispigt, örtig. Toner av fläder och passion. Smaken är som vanligt subjektiv, men detta fick jag associationer till 🥂

Till vinerna (men främst det söta) fick vi smaka på franska familjerecept, lagade av en kock på plats. Den här körsbärskakan blev min favorit. Inte allt för söt, och syran i körsbären exploderade i munnen. 

Här ser ni det omtalade dessertvinet. Tillsammans med de tre sötsakerna som vi blev serverade, blev smaken en upplevelse och ett minne. Jag kommer alltid förknippa det här dessertvinet med franska familjerecept. 

Här ser ni en annan dessert vi blev serverade. En mjuk, kolasmakande “klenät”, en fransk variant. 

Otroligt vacker bukett 🌺

Dessertvinet var mycket sött och med en smak av saffran och kola. Så gott. Tänk att servera det till diverse kakor.

Tack Lisa för att jag fick komma 💜

Hashtags brochet quarts de chaume grand cru 2015bulthaupfrédéric brochetla cornueoenoforos
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar