close
downtowncamper

På min självaste födelsedag checkade vi in på Hotell Downtown Camper by Scandic som ligger väldigt nära T-centralen, vid Brunkebergstorg. Har varit här ett par gånger tidigare, bland annat firade Erik sin födelsedag här, och sen har jag tagit en drink uppe i takbaren, så helt nytt var det inte. Om vi börjar med hotellets filosofi: Hotellet ska vända sig till den urbana och aktiva besökaren som strävar efter en hållbar livsstil. Man kan låna kajaker eller cyklar och det finns aktivitetsprogram för den som ville sporta eller kanske lyssna på en föreläsning. Otroligt kul om man är sportintresserad. En dröm för friluftsturisten som råkar vara på stadsweekend. 

Rummet

Om vi skall titta på designen först. Hotellets röda, visuella tråd är “det urbana friluftslivet”. Det syns på rummet också. Funktionellt, mer än mysigt men ändå stilrent och snyggt. 

På hotellet finns 494 rum, så väldigt stort alltså. Många rum är också ihopsatta, exempelvis två dubbelrum med en dörr emellan. Ungefär så här såg vårt fräscha rum ut. Som ni säkert ser har jag lånat lite bilder från hemsidan för det var svårt att få till en bra bild med min systemkamera. Rummets inredning var väldigt modern, lite industriellt nästan, men med många naturliga element. Personligen gillar jag mer mysiga rum med doftljus och heltäckningsmatta, men det var kul att prova något nytt. Sängen var väldigt skön och fluffig, så ett stort plus till den. Sen var ju nästan allting splitternytt, och det påverkade upplevelsen otroligt mycket. 

Vi beställde upp lite mat istället för att gå ner till restaurangen. Mysigare:) Här ser ni en supergod charkbricka. 

Restaurangen

Campfire heter restaurangen som ligger på entréplan. Här åt vi en ljuvlig frukost på morgonen där man kunde få allting. Minst 10 olika sorters bröd, färska bär, smoothies, våfflor, olika juicer och gott kaffe. 

Baren

Baren heter The nest är en mysig bar med fantastisk panoramavy över Stockholm. 

The Nest Wellness

Bredvid baren ligger wellnessavdelning The Nest, alldeles bredvid baren. Den här relaxen tog andan ur mig, så här kommer en picskavalkad. 

Så här fin var terassen. 

Otrolig utsikt.

Vi beställde in två glas bubbel. Lite kul att baren och relaxen ligger bredvid varandra. Jag vandrade in i baren i morgonrock, mitt bland alla uppklädda stockholmare, och beställde mina glas. Vi med morgonrock fick iaf service på direkten och slapp vänta, skönt ha ha 

Fantastiska vyer över Gamla stan och Riddarfjärden. 

Att ligga och plaska i poolen i solnedgången, medan staden förvandlas till gulrosa, var kvällens höjdpunkt. Fick lite Singapore-vibbar. Jag var ju på en takpar med pool där förra året. Skillnaden var såklart stor (högre bar, större pool, mer folk, högre musik) men visst fanns det likheter. Den här relaxen är definitivt en plats att återvända till. 

Tidigare, när jag varit på hotellet, har jag inte fått det där “wow-intrycket” men nu när jag bott där och sett mycket mer av hotellet är jag väldigt imponerad. Det är liksom mer än bara ett hotell – det är ett vardagsrum, en modern fritidsgård för vuxna och en plats man kan hänga med vänner, även om man bor i Stockholm.

Hashtags downtown camperhotellscandicthe nest
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar