close
lak5

Under Mars-månad kommer jag att skriva en serie inlägg om lakrits och lakritsfestivalen. Dessa kommer publiceras både på min blogg och på lakritsfestivalens blogg. 

Den 21 Februari var jag inbjuden på provsmakning av årets lakritsmeny, en meny som man kan äta på lakritsfestivalen den 14-15 April. Årets meny är skapad av Stureplansgruppens kock Micael Karlsson (bild) tillsammans med kocklärlingen Felicia Ekström. På bild ser ni förrätten, buffelmozzarella med bakade tomater och lakritsconsommé. 

Varmrätten: Lakritssotat ankbröst med lakritsbakad morot, konfiterad kålrot, lakritssky samt en sallad på rökt sidfläsk, champinjoner och granatäpple.

Och så desserten: Crème brûlée med inkokta rabarber med lakritsmaräng, mandelkaka med lakritssmak, rabarber yoghurt och pistagenötter.

Gillar ni lakrits? Gillar ni mat? Här kombineras det bästa av två världar. Menyn kommer att serveras på Grand Escalier vid globen under festivalen den 14-15 April, ni kan boka bord via bordsbokning

Detta inlägg är ett samarbete med lakritsfestivalen

Hashtags lakritslakritsfestivalenlakritsmeny
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar