close
äta

3-4 dagar i veckan lagar jag mat, ofta 4-5 portioner, så vi har till nästa dag. Det är jag som planerar och lagar maten, medan Ralph diskar. Vi varvar inhandlingen. Ibland blir det Mathem, ibland handlar Ralph i affären och ibland handlar jag. Då och då går vi ut och äter, men inte jätteofta. Någon gång i månaden lagar Ralph mat, och om jag inte hinner laga mat så köper Ralph take away. Vissa veckor blir det väldigt dåligt med matlagning, beroende på vårt schema, men så här ser det ut väldigt många veckor. 

Här blev det kyckling med potatis och goda tillbehör. Blandade den ugnsstekta potatisen med parmesan, mandel och persilja 🐥

Blev gott och mättande.

Ralph fixade take away, asiatisk lax och biff.

Pasta, oliver, tryffel, sallad 🍝

Mango, lime och torkade blommor. Gott mellanmål.

Morot- och kokossoppa 🥕

Citrondoftande torsk med smak av saffran, fänkål och matvete 🐟

Blev kanske årets nyttigaste mat. 

Äter ofta glass och som ni vet har vi frysen full med glassorter + massor av toppings 🍨

Indisk, vegetarisk rätt.

Gott med kikärtor, lime, ingefära och koriander. 

Kyckling och potatis. 

Persilja, svamp och lök bland annat. 

Charkisar och kaliforniskt rött vin 🍷

Kött, svamp och pasta. 

Med tryffel. Min paradrätt. 

Mango, sesam och yoghurt = gott mellanmål. 

Sydamerikansk paprikasoppa med ägg och tortillas med svart bönröra.

Fisk, saffransbulgur och ugnsstekta tomater. Toppat med krämig balsamvinäger. 

Snabbmat. 

Ost- och charkbricka deluxe. Hade gäster vill jag minnas.

Pommes 🍟

Kycklingburgare med hemmagjord ketchup, morötter, feta och massa annat gott 🍔

Röd curry-fisk med röd paprika 🌶

Älska indiskt.

Här var vi på Sambamaki och åt brasiliansk sushi med Ralphs vänner. Andra gången jag var där 🍣

Svamppasta.

Sesamlax i Cos showroom. 

Tada, Ralph lagade en ljuvlig rätt. Hemligt recept.

Tacos och Bingolotto hos Erik och Carl. 

Lördagsgodis 🍫

Pasta med pesto. 

En ligurisk klassiker. 

Mamma och pappa bjöd på lunch.

Och sen bjöd jag tillbaka:  Potatissoppa med parma, timjan och parmesan när mamma och pappa var på besök. 

En rolig rätt: Sötpotatis-spagetti med nötbiff och timjan. 

Lax och potatis 🥔

Jag tror den röda tråden i min mat är rika smaker, men glömmer ofta att salta, så man får salta i efterhand. Så fort saltet är på plats brukar smakerna att lyfta. Smakerna kommer med hjälp av syra (vinäger, vin, lime eller citron), hetta (mest chili), salt, sötma (honung mest) och fett (äkta smör, vispgrädde och olivolja). Jag använder oftast himalayasalt. Gurkmeja använder jag så ofta jag kan, för det sägs vara otroligt bra för kroppens celler. Andra tricks är att ta i soja istället för buljong, alltid ha i vitlök och lite chili för rik eftersmak och så en riktigt bra fond. Färska örter är också otroligt gott. Som ni ser, äter jag sällan ren sallad, jag behöver varm mat och så äter jag sällan rött kött. Däremot massor av fisk, kyckling, köttfärs och vegetariskt. Dagens kulinariska tips! Ha en fin onsdag 🍅🥑🥒

Hashtags matsedel
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar