close
Mat & Dryck

pasta med pecorinostekt kyckling och friterad kapris

dsc_0557_34007816474_o

I Maj någon gång lagade jag ett ljuvligt pastareceptet och passade även på att duka lite fint. Hade helt glömt att publicera detta men nu så. 

Glas från Lars Wallin för Fyrklövern och servetter från Himla.

Vi drack det franska vinet Brochet till maten. 

Ingredienser:

4 portioner

olivolja att steka i

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

0,5 röd chili

3 tomater

1 burk kapris (220/130 g)

1 förpackning passerade tomater (390 g)

0,5 msk honung

100 g pecorino ost

1 msk ströbröd (jag tog panko)

2/3 ask fryst persilja

400 g kycklinginnerfilé

salt, peppar

360 g spaghetti

Gör så här:

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök, vitlök, chili och tärna tomaterna. Fräs i olja några minuter med 0,5 burk avrunnen kapris. Tillsätt passerade tomater och honung och låt sjuda 10-15 minuter.

Finriv osten, lägg hälften på ett fat och blanda med ströbröd och persilja. Krydda kycklingen och vänd den i blandningen på båda sidorna.

Fritera kaprisen som är över i lite olivolja tills den är krispig och låt rinna av på hushållspapper.

Stek kycklingen i samma panna tills den är gyllene och genomstekt. 

Koka pastan i vattnet enligt förpackningens anvisningar.

Blanda ner pastan i såsen och toppa med persilja, kapris och riven ost. Servera med kycklingen.

Den fina skärbrädan är från Lexington.

Så otroligt god pasta, lite krånglig och den tog en stund att laga men det var värt all möda. Smaklig måltid!

Hashtags fyrklövernkycklinglexingtonrecept
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar