close
1

Har alltför många olästa böcker hemma, men detta år har jag lovat mig själv att faktiskt börja läsa igen. Tänk, jag brukade ju plöja en bok i veckan under minst 10 år innan användandet av dessa smartphones introducerades på allvar 2005. Känns sorgligt nästan att mitt läsande har ersatts av blogginlägg, snabba nyhetsuppdateringar, en och annan krönika från dagstidningarna och ett i övrigt meningslöst ströläsande online. Tack och lov har jag ändå lyckats hålla uppe en viss litteraturkonsumtion, men bara trist studentlitteratur. Här kommer några böcker jag vill läsa när jag får en timme över.

På Harvard finns en populär kurs i kinesisk filosofi som professor Michael Puett ger för fulla hus; 1 000 studenter fyller universitetets salar varje termin. Den verkade spännande eftersom jag mest läst mest västerländska, liknande böcker och gillar att tänja tankarna då och då. 

Älskar Hanna Hellqvist. Hon är mänsklig, modig, småbitter, deppig, rolig, från landet, kort och gott mänsklig, och nu har hon samlat sina bästa texter i en tjock bok. 

Karlstad har ingen karaktär, ingen klass, ingen självinsikt – och inga klubbar. Så alla vägar bär till Blue Moon Bar, detta hån i nöjeslivet landet över. Man gråter utanför Blue Moon Bar. Man spelar bort sina pengar och dricker dåligt öl och blir så överrumplad när man ser en kille i blåvitrandig tröja att man raggar på honom för att han är ett så exotiskt inslag.

Ja ni hör ju. Har ju bott i Karlstad också så det kanske blir lite igenkänning här och där. Ser fram emot att sätta igång. 

Hur man får fransk stil, franska vanor och fransk karaktär. Låter ju oemotståndligt intressant.

Högen med ljusa lifestyleböcker bara växer..

Sist men inte minst vill jag sitta en hel eftermiddag och inspireras av uttrycksfulla kvinnor och män från Florens, Milano och Paris, med ett glas vin. Världens mest kände streetstyle-fotograf Scott Schuman har satt ihop en bok med de finaste outfits man kan tänka sig. 

Hashtags scott schuman
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar