close
dsc_0541_5606658cddf2b362443a4703

Senaste filmen jag sett: 

Fifty Shades of Freed. En film som inte riktigt var i min smak. Kan beror på att jag inte sett de andra två filmerna innan. 

Senaste boken jag läste:

Läser mycket tidningar och magasin just nu och sen lyssnar jag på podcasts, inga böcker blir tyvärr lästa:(

Senaste serien jag sträcksåg:

The Handmaid’s Tale. En fruktansvärt viktig serie som handlar om hur kristna fundamentalister har tagit över USA. De har bildat en ny hierarkisk militärdiktatur där reglerna kommer från väl valda delar av Bibeln. Det finns nästan inga kvinnliga rättigheter utan kvinnorna tillhör staten och männen. Serien handlar framförallt om överklassfruar som inte kan få barn och hur de fertila kvinnorna tvingas in i sexuellt slaveri hos den regerande överklassen. 

Senaste låten jag lyssnade på repeat:

Childish Gambino med Redbone. Sorglig, innerlig och fin. När jag var i Seoul såg jag ett coverband som sjöng den här låten, jag letade upp den på nätet och hittade en ännu bättre version. 

Senaste föreställningen jag var på:

I Seoul såg jag flera K-pop konserter, men i Sverige har det varit dåligt med det. Men torsdag den 8:e skall jag och R gå på musikalen Book of mormon på China Teatern. L Ä N G T A R! Det är så sällan jag går på musikal men nu är det äntligen dags. 

Senaste konsten jag såg: 

Konstnären Yvonne Thörnqvists verk på Galleri Bergman.

Senaste matställena:  

Jag åt ju middag med Ralph på Samba Maki för ett par veckor sen och när Natta var här besökte vi ett lunchställe som hette Gast – supermysigt och trendigt med vegansallader och magiska kanelbullar. Imorgon skall jag äta presslunch på La Vecchia Signora, äntligen lite italiensk restaurangmat i magen. Well, annars så är listan lång på vilka ställen jag vill besöka, men La Aventura står som nummer ett på listan.

Dans:

Yes, jag kommer iväg nästan en gång i veckan på dans, det som var min målsättning. Jag går alltid en 2-timmars kurs och sen dansar jag en timma och åker hem. Interaktion, movement, rytm och glädje i tre timmar. 

Listan är hämtad hos Elsa Billgren

Hashtags konstkulturmusik
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar