close
musik

Lite tips och uppdateringar om populär-kultur-konsumtion så här en fredag, känner att det går lite åt det mörkare hållet, bara en känsla. 

Ni vet när man blir så där besatt av en serie, en person, en podd, en skådis. Så känner jag inför den här podcasten jag nu skall presentera:

PODD

Mia Skäringers podd tillsammans med Anna Mannheimer är den mest befriande och härliga podd man kan tänka sig just nu. Naket, ärligt, total igenkänning. Om man lyssnar eller pratar med en annan människa och känner “jag är inte ensam om att känna så här” så är det en oerhörd känsla av lättnad, glädje..hon kriver på sin blogg: 

“Att få människor att skratta ser jag som en av meningarna med mitt liv. Mitt uppdrag här på jorden. Genom repliker. Miner. Kroppsspråk. Blickar. Har jag försökt sträva efter en mänsklig gemensam beröringspunkt av igenkänning och samhörighetskänsla. Humor är ångestbefriande. Humor tröstar. Humor läker. Den får oss att känna oss mindre ensamma i oss själva. I vår egen personliga situation, i vårt öde. Jag tackar med hela mitt hjärta. Detta pris värmer och stärker mig att fortsätta vara jag. Den Aviga Marian”

En annan person som varit som balsam för själen det här året är Lars Lerin. Har sett och lyssnat på allting jag kommit över där Lars sköra stämma hörs. Han är så fin.  Nu har jag fokus på Mia Skäringer främst, hennes berättelser får hjärtat att lätta…det är som att de sätter ord på mina känslor. Rekommenderas!

SERIE

Har börjat titta på Sopranos. Skall ju vara en av de bästa serierna i världen. Vi får se. Men det är över 80 avsnitt så undrar om jag ens blir klar i år med att titta?

Har också börjat kolla igenom alla avsnitt av Planet Earth på Netflix. Harmoniskt, intressant, hisnande och spännande om världens djungler, Amazonas, savannen, stora barriärrevet, delfiner, björnar, Tundran, Kongos vilda natur..jättebra helt enkelt. 

NYHETSKANALER

Nämnde ju tidigare att jag tittar på Al Jazeera och ABC News en stund varje dag. Känner mig mer internationell då HAHAHA, lite som en utblick där världen sätts i ett annat perspektiv. Proffsigare foto, snabbare uppdateringar, mer nyhetsresurser, annan typ av narrativ storytelling. Kanske det påverkar min världsuppfattning med olika perspektiv?

MUSIK

Albumet Triller med Mwuana går på repeat nu här hemma. Väldigt fint, äkta, melankoliskt, det är svensk rap när den är som bäst. Min musiksmak är verkligen totalt spretig som livet självt. Rap, latino, lounge, om vartannat…Låten “Se Mig” är så fin så hjärtat brister.

Sen är det Solange, Beyonces syster. Mer konstnärlig, mindre kommersiell. Hennes musik är också härlig att ha i bakgrunden när jag lagar mat. 

Hashtags abc newsmia skäringermwuanaplanet earth
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar