close
dsc_0229_28916876278_o

På en vecka, i Grekland, har jag lyckats läsa 3 böcker (!) Mer än vad jag lyckats läsa hela förra året. Är stolt ha ha..Vet inte varför det varit så svårt att avsluta böcker tidigare, men tydligen var det semester som behövdes. Nu hoppas jag att jag kan hålla i den här läslusten och fortsätta läsa under hela året. Har två-tre olästa pocketböcker som ligger i bokhyllan hemma. Längtar efter att läsa dem. 

Har ju läst den här hypade romanen Rich Boy, skriven av Caroline  Ringskog Ferrada-Noli. Jag har lyssnat på hennes podd, En varg söker sin podd, i många år och hade väldigt höga förväntningar på boken. Tyvärr var den inte så bra som jag hoppats.

Bokens handling i korthet: 

En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys? 

Först och främst hade jag svårt för språket. Det är uppbyggt kring korta meningar. Väldigt enkelt, rakt och ibland mitt i prick, men också rätt så tröttsamt. Huvudpersonerna hade jag velat ha lite mer bakgrund om, romanen slungar in huvudkaraktärerna i nuet utan förankringar. Trots att språket haltar känner jag ändå mycket när jag läser den, men mest mörker och hopplöshet. Karaktärerna är så tragiska på ngt vis och det känns i hjärteroten. Det kanske är därför som jag inte tog till mig romanen 100%. Hur som helst, är ändå glad att jag läst den. 

 

Hashtags caroline ringskog ferrada-nolilitteraturrich boy
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar