close
feature.anderson.paak

Det var under Bruno Mars-konserten 2016 som jag blev kär. I förbandet. I Anderson Paaks otroliga beats som är en blandning av soul, funk, jazz, hip hop och R&B. När han intog scenen där och då gav han publiken en sådan fantastisk energi, att jag nästan hoppades att konserten med Bruno var försenad. Anderson Paak förtjänade hela Globen, och han hade alla tusentals människor i sin hand. Jag såg människor trollbindas och fångas in i ett flow man sällan skådat. Men det blev kort och intensivt och efter en halvtimma lämnade han scenen för att göra plats åt Bruno Mars välproducerade miljonshow. 

Efter den kvällen har jag stalkat Paak på instagram och youtube varje vecka. Kolla vart han spelat, väntat på låtsläpp och kikat på roliga instastories från hans galna turnéliv. Han är inte längre förband åt Bruno Mars, utan nu står han på egna ben. Jag vet inte varför denna typ av musik inspirerar mig så mycket. Är skolad i klassisk cello, körsång och kyrkpsalmer. Det här är någonting annat. Det är musik väldigt fjärran från vad jag kommer ifrån. Jag tror musiken jag upptäckte i Brasilien spelar stor roll, samt alla år av salsa/bachata och afrikansk kizombamusik som jag dansat till och lyssnat på. Det här är en fusion av allt. Det finns också ett stråk av mörker i hans texter. Sen är det hög nivå på musikaliteten, en person som är ett multibegåvat underbarn. Som kanske suttit 8 timmar per dag framför trummorna år efter år..det är sådana talanger man endast hittar på världscenen. 

Nu kommer han till Stockholm i Juni. Äntligen. Ingen kunde vara mer glad. Jag bokade biljett på stört. Ingen jag känner gillar Paak men det gör ingenting. Jag skall stå där ensam och lycklig i folkhavet och dansa och äntligen få se min favoritartist!

 

Hashtags anderson paak
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar