close
RJ7A9559

Vardagen, lunket och verkligheten, dag ut och dag in. Just nu är det varje dag jobb, matlagning, blogg, power walk om vädret tillåter, jobbsök, planering inför framtiden osv. Rutinerna, ekorrhjulet..jag kom snabbt in i alla måsten efter Seoul, jag vet att det är en tidsfråga innan jag längtar till att komma ur fas och slungas in i ngt nytt, för det är då jag känner att jag lever. Jag önskar så att jag varit en nöjd person som trivts i samma rutiner, jag kan bli avundsjuk när jag ser Instagram-bilder på vänner som är nöjda med mindre och som trivs med livet. Jag bara vet att de är nöjda för jag har träffat dem då och då genom åren och också hört genom rykten att de har det bra. 

Ibland kan jag få ångest när jag tänker på framtiden, eller rättare sagt, jag får ofta svårt att andas när jag tänker på heltidsjobb, kanske en växande familj och ett hus som skall skötas om. Dagliga Att-göra listor, städning, skjutsning, hämtning, lämning, matlagning, timmar av meningslöst scrollande på Instagram, förutsägbarhet, slötittande på TV, allmän slentrian. Jag har katastroftankar kring detta för jag vet hur jag är, jag är för det mesta perfektionist när det kommer till jobb och en klassisk projektledare som styr upp saker och får igång projekt. Dessutom vill jag att alla relationer ständigt skall vara blomstrande och att hemmet skall vara fint, maten god och kläderna snygga. D E T  G Å R  I N T E!

Vad jag förstår är att jag just nu måste göra mitt liv intressant och försöka komma ur slentrianen då och då. Sen är det viktigt att finna mål och mening i rutinerna och disciplinen. Detta är någonting som jag inte kan göra nu eftersom jag inte fått ett heltidsjobb.  

I vardagen hemma satsar jag på matlagningen som fungerar som en verklighetsflykt. Jag lagar mycket asiatiskt och filmar och fotar allt jag lagar. Mat är terapi och en relationsbyggare. Ingenting förstärker en gemenskap som en härlig middag och jag går all in där. För mig handlar det inte bara om att äta, utan matlagning är ett uttryck och en resa in i andra kulturer. Efter 10 månader i Asien och 10 månader i matlandet Italien har jag tagit med mig ett och annat. 

Matlagningen, restauranger och barer är en form av eskapism och en verklighetsflykt, någonting jag behöver mer än någonsin här. 

En annan grej är design, inredning och mode. Jag drömmer om marmor, äkta konst på tavelväggen och designväskor från LV. Just nu får jag nöja mig med Marimekko-grytvantar, dyra doftljus och en matta från Rusta, men det är inte fel det heller men att drömma om andra saker man aldrig kommer att köpa är också härligt på ngt sätt. En annan grej är resor man har framför sig. Energi får jag genom att bestämma, planera och genomföra en resa. Redan nu kikar vi både på sommarresan och vinterresan. Älskar att ha en resa att se fram emot månader i förväg. 

Sen måste jag komma ihåg att det är rutiner och vardag som är livet. Man kan inte alltid kräva att livet skall vara spännande och intressant. Ibland kommer det bästa ur det trista, det vet jag. När allting är stilla och ingenting händer så börjar fantasin att flöda.

Foto: Gatlas Pix

Hashtags eskapismgatlas pixtankarvardagen
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar