close
P1020551

När jag var i Hanoi stannade jag en natt på 5-stjärniga hotellet Intercontinental en bit från citykärnan. Varför sådan lyx tänker kanske ni? Varför inte passa på när priset är 40% lägre än i en Europeisk storstad tänker jag. Betalade samma pris som för ett rum på Scandic i Sthlm, dessutom hade jag extra rabatt för att jag är medlem i deras members-club. Om man gillar att få en liten extra guldkant, men för ett lägre pris, så läste jag att Kuala Lumpur, New Delhi, Bangkok, Beijing och Phuket har ca 50% lägre pris på lyxhotell gentemot många andra ställen i världen, Asien är alltså att rekommendera om man vill unna sig det lilla extra 🙂 

Hotellet var vräkigt och splitternytt, ganska opersonligt, men komfortabelt och elegant. Det var helt enormt och man gick lätt vilse. 

Gäster jag noterade var några västerländska affärsmän och en del kineser men i det stora hela ganska dött. Folk liksom svaldes i detta enorma hotell. 

Komplett gym, enorm pool, ångbastu och olika varma källbad fanns det för den som ville. Där tillbringade jag 1 timma på morgonen. 

Såg fler anställda än gäster. Otrolig service, de som jobbade på hotellet var verkligen på tårna och öppnade dörrar, tog hand om bagage och tog hand om en på bästa sätt. 

Vid frukosten fanns det ett komplett bageriliknande rum med rykande färskt bröd, kanske 10 sorters olika frallor, franska ostar och hemmagjorda marmelader. Det fanns smoothies med färsk frukt och kockar som stod på löpande band och gjorde omeletter. Kaffet var det bästa jag druckit i Asien. Helt magisk upplevelse. 

Mitt rum låg på högsta våningen men utsikten var inte alls bra. Luften var tung av smogg och hela staden såg ut att vara täckt av rök. När jag var ute på gatorna hade jag svårt att andas. 

Ett minus var ju såklart att Ralph inte var med. Delad glädje är dubbel glädje som bekant, så nu fick jag sända delar av upplevelsen live via sociala medier till honom istället. Inte detsamma. Men efter att så intensivt umgåtts med folk i Halong Bay var det ändå skönt att vara helt själv ett dygn. Sent på söndagskvällen tog jag ett långt bad och en kopp te och avslutade med videosamtal och CNN News (när jag var i Hanoi var President Trump i Seoul så det var skönt att vara ifrån allt ståhej och bara följa besöket på nyheterna) Nästa morgon åt jag en lång frukost, hängde vid poolen och gav mig sedan ut i staden på sightseeing. Hade iaf ett underbart dygn i Hanoi och det var mycket tack vare hotellupplevelsen. 

Hashtags hanoiinterncontinentallyxhotellvietnam
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar