close
DSC_0423

hej hej hej på er! Nu är semestern i stort sett klirrad. Först hade vi lite tankar om att bila runt Gotland, för det verkar ju så härligt? Men varför skall vareviga stockholmare ha semester på Gotland och fika på Rute? Men alla dessa gotlandsbilder, underbara blogginlägg från magiska hus, båtturer i salta hav, dessa idylliska semesterstugor i lummiga gotlandsmiljöer har fått mig att längta dit…..vi får se, kanske blir det ändå en weekend dit i sommar eller så.  

Nummer två var Thailand, men när vi började göra research såg vi att Juni är i början av regnperioden, och jag tycker det var omöjligt och bestämma vilken destination som är bäst. Jag frågade runt bland mina vänner, väldigt många har ju varit där, och alla sa olika saker. “Åk inte dit, världens partyställe”, “Åh, den kusten är totalt exploaterad av turister”, “Phuket, där är porrindustrin som störst..”, osv. Näe, jag gav upp. Vi kollade också på Bali men jag blev mörkrädd när jag läste UD:s rapport om säkerhetsläget där: Folk har nyligen dött av att ha druckit drinkar, de har en aktiv vulkan som när som helst kan spruta ut lava, det är stor risk för stölder och rån, landet har ett visst terrorhot ännu (kommer ni ihåg bomben på nattklubben för många år sen då minst 200 personer dog?).

O R K A R inte oroa mig för allt detta. 

Till slut gav vi bara upp och bestämde oss: Det blir Grekland i år igen. Solsäkert, väldigt nära Sverige, en säker plats, otroligt bra service och folk pratar rätt så bra engelska och det är väldigt, väldigt vackert. Nu när vi bestämt oss för Grekland känns det 100% rätt, har redan början längta. I år blir det Kreta. Det blir tredje gången gillt för mig, har nu varit både på Karpathos och Rhodos och nu blir det då Kreta. Nästa mål är att besöka Santorini och Mykonos. Skall visa hotellet för er när det närmar sig, det verkar vara en magisk plats. 

Hashtags greklandresor
Angelica Hellgren

Författare Angelica Hellgren

Lämna en kommentar